ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Енергоощадність в Україні

Енергоощадність в ЖКГ регіонів підтримують міжнародні фінансові організації.

02.07.2013

Провідними партнерами українських регіонів в реалізації проектів енергозбереження в ЖКГ є Організація міжнародного співробітництва Німеччини (GIZ), Східний комітет німецької економіки, Ініціатива «Житлове господарство Східної Європи» (IWO)». За інформацією міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Григорія Семчукв в регіонах впроваджуються вже більше 230 проектів з енергоефективності в сфері ЖКХ.
Найбільш активно впроваджуються енергозберігаючі проекти у Львівській (16 проектів), Івано-Франківській (12 проектів), Хмельницькій (11 проектів) і Чернівецькій областях (11 проектів). Приміром, у Львівській області впроваджено інноваційний проект оптимізації гідравлічних режимів мережі теплопостачання у м. Червонограді з метою скорочення споживання енергоресурсів. Завдяки цьому проекту економія електроенергії складає 300 тис.кВт/рік, а природного газу – 7%. Заощадження коштів – 100 тис. грн. на рік.
Унікальний проект впроваджено також в Ялті - спорудження мережі міні – ГЕС з використанням особливостей природного ландшафту, завдяки якому економія електроенергії складає 700 тис.кВт/рік, а заощадження коштів – 511 тис. грн. на рік.

Джерело: Портал "Громадський простір"

Читати