ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Проблеми фінансуавння

"Залізнична" лікарня, яка обслуговує 26 520 осіб залишилася без фінансування

13.02.2015

Колектив установи, а це 355 медичних працівників, не отримав заробітну плату за січень 2015 року, не проплачені комунальні платежі установи тощо.

Заступник міського голови Сергій Черевко зустрівся із представниками профспілкової організації Державної установи «Відділкова лікарня станції Херсон ДП «Одеська залізниця».

Сергій Черевко пояснив, що після прийняття Верховною Радою України Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік» відбулися деякі зміни у фінансуванні установ охорони здоров"я та освіти.

Люди виявилися заручниками ситуації, яку неможливо розв"язати, не вступаючи в протиріччя з вимогами бюджетного, господарського законодавства. «По суті, завдання місцевих органів влади (міської та обласної) – шукати якийсь компроміс та намагатися знаходити максимально прийнятний шлях вирішення проблеми людей у законному полі.

Я буду просити колег з обласної державної адміністрації провести чергову спільну нараду із залученням представників профспілкових організацій лікарні, щоб визначити алгоритм найкоротшого виходу із ситуації.

Наша пропозиція – фінансування з обласного бюджету при обов"язковій участі у вигляді цільової субвенції частини коштів з херсонського міського бюджету, оскільки залізнична лікарня обслуговує пацієнтів не тільки міста Херсона, але й має структурні підрозділи в Таврійську (Херсонська область) та Снігурівці (Миколаївська область).

Така можливість є, є таке право і це справедливо», - повідомив заступник міського голови.

Він пояснив: процедуру передачі лікарні повинне починати Міністерство інфраструктури України як представник держави, а значить власника медичної установи.

Виконавчі органі міської ради звернулися до Кабінету Міністрів України по даному питанню, відповіді поки немає. Сам власник на сьогодні ніяких дій щодо передачі медичної установи не вживає. Фінансувати ж із міського бюджету лікарню, яка не перебуває в комунальній власності міської територіальної громади, не дозволяє Бюджетний кодекс.

Джерело: Управління громадських зв”язків Херсонської міської ради

Читати