ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Економічний розвиток

Херсонський морський торговельний порт отримав проект розвитку від Литви

12.03.2015

Литовська сторона готова надавати допомогу в реалізації запропонованої фахівцями морського порту Клайпеди «дорожньої карти» щодо реформування Херсонського морського порту.

Представлення проекту відбулося в рамках заходів, присвячених 25-й річниці відновлення Незалежності Литовської Республіки. Символічно, що саме Херсон став тим містом, куди в настільки значимий для цієї прибалтійської держави день приїхали Повноважний міністр Посольства Литви в Україні Йонас Даніляускас і комерційний аташе Посольства Литви в Україні Рімантас Шегжда.

Як зазначив Рімантас Шегжда, восени минулого року на спільному брифінгу, який в Херсоні провели Почесний Консул Литовської Республіки Віктор Попов та міський голова Володимир Миколаєнко, було окреслено цілу низку напрямків розвитку партнерства та реалізації спільних проектів між містом Херсоном і структурами Литовської Республіки. Одним з озвучених тоді Володимиром Васильовичем питань була необхідність максимально використовувати наявний досвід литовських підприємств, пов"язаних з їх реформуванням, збільшенням ефективності їх роботи, оптимізації взаємин з муніципальною владою. Зокрема, серед херсонських підприємств, для яких дуже важливим може стати досвід їх литовських колег, був названий Херсонський морський торговельний порт.

«У Литві є аналогічний Херсонському морський порт міста Клайпеди, який в 90-х роках був у схожому стані. За ці роки порт Клайпеди провів серйозні структурні реформи. Зараз це найбільш ефективно працююче підприємство Клайпеди, що забезпечує близько 40% надходжень до муніципального бюджету» - зазначив Рімантас Шегжда.

Джерело: Херсонська міська рада

Читати