Як допомогти просуванню продукції місцевих виробників
10.11.2015В Херсонській облдержадміністрації відбувся круглий стіл за участю керівників підприємств харчової та переробної промисловості, сільгосптоваровиробників, керівників підприємств системи мережевої роздрібної торгівлі.
Представники мережевих супермаркетів висловили думку, що просувати товари херсонських виробників найбільш зручно завдяки маркуванню, щоб покупець звертав увагу саме на товари місцевого виробництва. Під час «круглого столу» також звернули увагу на те, що деякі магазини не продають, наприклад, овочі та фрукти вирощені на Херсонщині, що є дивним, адже в цьому році в області зібрано рекордний урожай.
Щодо ціноутворення, то учасники «круглого столу» дійшли до спільної думки, що знизити ціни при реалізації продуктів можна лише через усунення зайвих посередників. У підтвердження цього Олександр Паливода додав, що саме через посередників, які не бажали знижувати ціни на овочі та фрукти після початку блокади Криму, суттєво відрізнялась ціна на оптових ринках області від цін у Херсоні та інших населених пунктах.
Під час «круглого столу» зазначили, що один із найбільш ефективних способів уникнути зайвих посередників - дати можливість товаровиробникам представляти свою продукцію на ярмарках
Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація










