ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Незахищеність

Херсонці протестують проти високих цін на комунальні послуги

11.02.2016

10 лютого, на площі Свободи зібрались мешканці Херсона, щоб поскаржитись на високі ціни на комунальні послуги та інші проблеми, з якими довелось зіткнутись мешканцям міста.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик запросив ініціативну групу до переговорів, де вислухав херсонців та висловив їм підтримку.

Головною скаргою присутніх на мітингу мешканців міста є занадто високі комунальні рахунки, в тому числі за опалення. Херсонці, які були присутні сьогодні на мітингу, мають намір відмовитись від послуг ТЕЦ та планують встановити квартальні котельні. Крім того, вони мають можливість отримати на це грантові кошти, однак, за їх словами, їм не дозволяють відмовитись від послуг ТЕЦ.

Представник ініціативної групи також звернув увагу на те, що мешканці Херсона мають чи не найбільший тариф в Україні на опалення. Також він наголосив, що опалення не є першочерговим прибутком ТЕЦ, адже ця установа заробляє на виробленні та продажу електроенергії – забезпечує Херсон на 18%. Саме тому мав бути зроблений перерахунок і ціна має бути значно зменшена.

Під час зустрічі було вирішено найближчим часом створити робочу группу для вивчення питання. Слід зазначити, що мітингуючі висловили намір написати відповідні листи Кабінету Міністрів та міському голові і зібрати максимальну кількість підписів під ними.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати