ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Транспортне сполучення

Швидкісний потяг “Інтерсіті” на Херсонщині

26.07.2016

На початку липня зустрічали перший рейс швидкісного потягу № 766/765 «Інтерсіті» сполученням «Київ- Херсон».

Маршрут потягу – 582 км, має дві зупинки на станціях Миколаїв та Долинська Одеської області.

Від інших потягів «Інтерсіті» відрізняється тривалістю поїздки та рівнем комфорту. Поїзд долає відстань від Києва до Херсона за 7 годин 15 хвилин.

В потязі такого класу – 5 вагонів з місцями для сидіння, 272 місця другого класу та 30 місць першого. Всі вагони потягу оснащені м`якими комфортабельними сидіннями, кондиціонерами, радіо та відео трансляцією. Перший вагон потягу обладнаний пандусом для посадки людей з обмеженими фізичними можливостями, а також місцями з надійними кріпленнями для колясок.

Вагон першого класу має шестимісні та тримісні купе, в яких є телевізор, компактні столи та жалюзі, які захищатимуть пасажирів від сонця.

Як зазначив голова ОДА Андрій Гордєєв «Введення додаткового рейсу потягу такого класу стане у нагоді багатьом пасажирам та туристам, які виявлять бажання відвідати туристичну Херсонщину».

Вартість квитка другого класу – 204 грн, першого класу – 290 грн. Потяг курсуватиме щоденно до середини жовтня. Надалі в «Укрзалізниці» вирішуватимуть чи затверджуватимуть маршрут на постійній основі.

Начальник потягу розповіла, що рейс потягу № 766/765 «Інтерсіті» сполученням «Київ-Херсон» був заповнений стовідсотково, пасажири залишились задоволені комфортом і швидкістю потягу.

Швидкісне сполучення півдня України зі столицею сприятиме збільшенню кількості пасажирів, які виявлять бажання відвідати курорти Херсонщини та зробити робочі та ділові візити.

Довідка.

InterCity (ІнтерСіті) – це клас швидкісних міжнародних поїздів в межі Європейських країн, відмінною особливістю яких є те, що вони роблять проміжні зупинки по шляху дотримання лише в крупних містах країни або на вузлових станціях.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати