ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Децентралізація

Політики втручаються у процес створення об'єднаних громад

30.08.2016

Перспективний план формування територіальних громад Херсонської області намагаються відмінити деякі політичні сили.

Напередодні позачергової сесії Херсонської обласної ради, яка оголошена на 9 вересня, представники територіальних громад та громадськості обговорили проблему відміни перспективного плану.

Присутні представники громадськості та територіальних громад, що чекають на об"єднання висловилися за деякі зміни в перспективному плані, які стосуються їх конкретних побажань, але вони проти повного скасування перспективного плану, оскільки це позбавить їх як додаткових бюджетних надходжень після об"єднання, так і статусу міста обласного значення, яке дає прямі міжбюджетні відносини дня них з державним бюджетом.

Координатор Офісу реформ та регіонального розвитку у Херсонській області Оксана Сілюкова, повідомила присутнім: «Сьогодні окремі політичні сили намагаються зірвати процес впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в області.

Частиною депутатів Херсонської обласної ради ініційовано внесення до порядку денного сесії обласної ради питання про визнання таким, що втратило чинність рішення обласної ради про затвердження Перспективного плану формування територій громад Херсонської області». Вона також зазначила, що в області ще 14 громад отримали схвалення обласної державної адміністрації щодо можливості об"єднання, але цей процес тепер під загрозою.

Херсонщина була однією з перших п"яти областей всієї України, яка підтримала і конструктивно відпрацювала перспективний план реформи децентралізації в області.

План затверджений Кабінетом Міністрів України і тепер це реальна дорожня карта проведення реформи децентралізації на Херсонщині.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати