ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Наука для розвитку регіону

В Херсонському державному університеті залучають науку до вивчення регіональних проблем

10.10.2017

Конференція «Регіональні проблеми України: географічний аналіз та пошук шляхів вирішення» зібрала представників Українського географічного товариства, Інституту географії Національної академії наук України, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Щецинського університету (Польща), Поморської академії (Слупськ, Польща).

У ході пленарної частини прозвучали різні наукові доповіді, в т.ч. директора інституту географії НАН України, доктор географічних наук, професора, академіка НАН України Леоніда Руденка «Процес реформ в Україні та можлива участь в них географів» та доктора географічних наук, професора Олександра Топчієва «Концепція довкілля – прикладний конструкт ландшафтної оболонки Землі».

Робота в секціях стосувалася напрямів: географічна складова в стратегіях розвитку регіонів; історія, теорія та методика географічних досліджень; економічна, соціальна і політична географія країн та регіонів;

ГІС-картографування в розвитку регіонів;

географічне краєзнавство, туризм і рекреаційна географія;

природно-ресурсний потенціал та геоекологічні проблеми регіонів.

В ході наукової конференції була проведена водна екскурсія по Національному природному парку «Нижньодніпровський» та виїзне засідання до Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е.Фальц-Фейна УААН, що дало змогу домовитись про співпрацю та залучення науковців до вирішення актуальних питань даних природних об"єктів.

Джерело: Херсонський державний університет

Читати