ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Перспективи розвитку Херсонщини

На Форумі "Таврійські горизонти" визначалися стратегічні напрямки розвитку Херсонщини

02.10.2017

За участю представників влади, бізнесу, громадських інституцій, закордонних партнерів, донорських організацій були обговорені перпективи розвитку зеленої енергетики, агропромислового комплексу, туризму, а також залучення до розвитку ОТГ інституцій розвитку.

"Рушійна сила нашої країни це розвиток відновлюваної енергетики. Держава постійно рухається у цьому напрямку і Херсонщина може дати гарний приклад усій країні, як потрібно розвивати «зелену енергетику» і показати цей сталий розвиток." Так підсумувала інформацію про розвиток зеленої енергетики на Херсонщині заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

Перспективи розитку агропромислового комплексу участники Форуму вбачать у впровадженні сучасних концепцій органічного виробництва, розвитку виноробства та виноградарства, розширенні зрошення, відновлення сільськогосподарського машинобудування, та просування аграрної продукції на європейські ринки.

Перспективи розитку труризму лежать в площині забезпеченням високих стандартів та безпеки туризму, підвищенням рівня обслуговування та якості надання туристичних послуг, створенням умов для сталого розвитку внутрішнього та виїзного туризму. Херсонська область має шанси стати "українською Каліфорнією" - відзначив Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

Для представників об"єднаних територіальних гродмад на Форумі були представлені успішні приклади співпраці ОТГ з Агенціями регіонального розвитку на території України та досвіду впровадження стратегічного планування з залученням донорських структур.

Форум викликав велику зацікавленість, як місцевої спільноти, так і представників країн Європи, Азії, північної Америки. Загалом на Форумі зареєструвалося більше 750 учасників.

Результами Форуму стало підписання більше десятка меморандумів про співпрацю та інвестиції по всіх напряиках Форуму.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати