ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Херсонська ліцеїстка стала суперфіналісткою німецько-україського проекту «Молодь дебатує»

2020-02-13

Суперфіналісткою німецько - українського проекту «Молодь дебатує» стала учениця Херсонського академічного ліцею ім.О.В.Мішукова Крістіна Кушніренко.

Фінал відбувся 8 лютого у Харкові, у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, а темою фінальних дебатів було «Чи варто виділити частину місць у Верховній Раді представникам неурядових громадських організацій (НГО)?».

На фінал дебатного турніру завітала Віола фон Крамон, депутатка Європейського парламенту, заступниця голови делегації ЄС - Україна, голова громадської організації «Internationales Haus Sonnenberg», Німеччина, яка сказала: "Самовіддані вчителі, чудові тренери, учні та багато партнерів в Україні та Німеччині, багато прихильності громадянського суспільства і, насамперед, багато цікавості щодо того, що буде далі. Я з нетерпінням чекаю наступного року! Велике спасибі  за те, що зробили цей проект можливим і вашу підтримку".

Переможцем став учень запорізької спеціалізованої школи-інтернату «Січовий колегіум» Богдан Козлов. Загалом у проекті лише цього року взяли участь 1000 школярів і школярок з 8 до 11 класу, а на півфінали і фінал до Харкова приїхали діти з 30 міст.

Крістіна Кушніренко дебатує вже другий рік, минулого разу дійшла до півфіналу, цього року потрапила у четвірку найкращих.

Довідка.Проект «Молодь дебатує» з'явився в Україні в 2016 році. Унікальну методику німецьких молодіжних дебатів Jugend debattiert її автори вперше дозволили використовувати на іншій мові.

У 2018-2019 рока у проекті взяли участь 42 школи та близько 800 дітей із 12 областей України.

Усього методикою за всі три роки оволоділи більше 2000 українських школярів і школярок.
Проект проходить за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини і методичної підтримки Jugend debattiert.

Джерело: Херсонська міська рада

Читати