ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

ЄС надав українським прикордонникам та митникам засоби захисту від COVID-19. Загалом, ЄС надав Україні понад 190 мільйонів євро на підтримку в боротьбі з пандемією

2020-05-26

26 травня Європейський Союз передав засоби індивідуального захисту Державній прикордонній службі України та Державній митній службі України, співробітники яких першими зустрічають громадян, що в’їжджають в Україну. До партії увійшло 2000 захисних респіраторів типу FFP2, 2000 пар медичних рукавичок, 2000 окулярів, 800 захисних екранів для обличчя, 100 літрів дезінфікуючих засобів, 1600 костюмів біологічного захисту, 2000 пар бахіл та 79 безконтактних термометрів.

«Ці засоби допоможуть захистити українських прикордонників та митників під час виконання їхніх важливих функцій. Це невелика, але важлива частина підтримки ЄС у подоланні COVID-19. Ми підтримуємо українців в часи цієї безпрецедентної кризи», –  заявив голова Представництва ЄС в Україні, Посол Матті Маасікас. 

Це лише перша частина допомоги в межах проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом.  Пізніше також передбачено надання Державній прикордонній службі двох стаціонарних систем для дистанційного вимірювання температури тіла.

«Українські прикордонники та митники першими зустрічають громадян, що в’їжджають в Україну. Через  покладені на них завдання вони не можуть уникнути фізичного контакту і відповідно постійно піддаються ризику інфікування, незалежно від того, працюють вони над пропуском осіб через кордон чи оформленням вантажу. Щоб убезпечити співробітників цих відомств та щоб вони могли продовжувати виконувати свої функції, проєкт закупив та передав Державній прикордонній та Державній митній службам необхідні засоби захисту», –  зазначив керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас. 

Незважаючи на те, що в Україні в цілому діють обмеження міжнародного сполучення, країна продовжує приймати чартерні рейси з українцями, що повертаються додому, а також іноземцями, що мають посвідки на проживання. Також продовжують працювати деякі автомобільні пункти пропуску та вантажні термінали у морських портах.

Довідкова інформація: 

Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в рамках Стратегії інтегрованого управління кордонами України, схваленої розпорядженням КМУ від 24 липня 2019 р. № 687-р. Проєкт впроваджується з грудня 2019 р. до червня 2022 р.

Автор: Анна Парфьонова

Читати