ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів онлайн-зустріч із керівником Програми розвитку ООН (ПРООН) Ахімом Штайнером.

2020-06-27

Керівник ПРООН Ахім Штайнер запевнив пана Кулебу, що ПРООН готова виступити в ролі надійного стратегічного радника й політичного експерта для Уряду України із питань, що стосуються перспектив розвитку країни під час відновлення після пандемії COVID-19, а також виконання Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року та сімнадцяти Цілей сталого розвитку (ЦСР).

Дмитро Кулеба окреслив пріоритетні напрями державної політики на рівні Уряду та Міністерства закордонних справ, які спрямовані, насамперед, на пом’якшення наслідків пандемії для людей та економіки.

Він виділив чотири пріоритети урядового рівня: підтримка та сприяння розвитку підприємництва, подолання загроз для навколишнього середовища, цифровізація, деокупація та реінтеграція тимчасово окупованих територій.

Крім згаданих вище пріоритетів, МЗС також звертає особливу увагу на включення України як невід’ємної частини реалізації Європейської зеленої угоди. Йдеться, зокрема, про активну участь України в переході на використання водневої енергії.

Міністр також зауважив, що своїм виключним пріоритетом у складних умовах пандемії вважає розвиток торгівлі та інвестицій, як способу створення додаткових можливостей на зовнішніх ринках для українських компаній.

Він нагадав про перезапуск Ради експортерів та інвесторів при МЗС та закликав ПРООН до співпраці на цьому важливому напрямі.

Сторони погодилися, що виклики сучасного світу мають мотивувати до подвоєння зусиль для досягнення Цілей сталого розвитку ООН, залучення інвестицій для цієї мети.

Джерело: Урядові новини

Читати