ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Пошуки вакцини від COVID-19

Надходять нові повідомлення про успішні випробування вакцини від COVID-19 на людях

2020-06-29

Китайська компанія China National Biotec Group (CNBG), що розробляє відразу дві вакцини проти нового коронавірусу, повідомила про оптимістичні результати попереднього тестування одного з них на людях.

Геном вірусу першими повністю розшифрували служби охорони здоров'я Китаю, 10 січня його зробили публічно доступним.

Наразі китайські дослідники тестують вісім препаратів, які можуть стати вакцинами проти коронавірусу у Китаї та закордоном.

Раніше китайська влада пообіцяла, що розкриє деталі своєї вакцини від коронавірусу і зробить її суспільним надбанням після того, як вона буде розроблена.

"На наступному етапі, коли китайська вакцина буде готова до застосування після того, як її створять і перевірять, ми виконаємо ті зобов'язання, які озвучив голова КНР Сі Цзіньпін на 73-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, і зробимо її доступною всьому світу", – заявив міністр науки та техніки КНР Ван Чжиган.

На розробку препарату, що створює у людини імунітет до COVID-19, різні країни спільно виділяють величезні кошти. При цьому кожна сподівається, що її населення першим отримає щеплення від SARS-CoV-2.

16 травня 2020 року вчені американської біофармацевтичної компанії Sorrento Therapeutics заявили про виявлення антитіла, яке здатне повністю блокувати коронавірус і вивести його з організму людини протягом трьох днів. Представники компанії заявили, що всі результати поки отримані тільки в лабораторії і назвати терміни виведення препарату на ринок вони не можуть.

Китайська фармацевтична компанія CanSino Biologics отримала схвалення на початок випробування своєї вакцини від коронавируса на військових. Центральна військова комісія Китаю схвалила застосування експериментальної вакцини 25 червня терміном на один рік.

26 червня добровольці, відібрані для випробувань російської вакцини, повідомили про хороше самопочуття після вакцинації від COVID-19.

 

Джерело: За матеріалами Інтернет

Читати