ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

місцева політика

Громадська рада при міському голові висловила свою позицію щодо абсурдності аргументів депутатів, які вимагають відставки з посади секретаря міської ради Олени Урсуленко

2020-07-06

Члени Громадської ради на своєму засіданні обговорили питання відставки секретаря міської ради Олени Урсуленко, яке ініціюється групою херсонських депутатів, та має розглядатися на найближчій сесії 9 липня. З даного питання члени громадської ради одноголосно затвердили свою позицію та пропозиції міському голові і депутатам.

Звинувачення, які пред'являє Олені Борисівні група депутатів - ініціаторів даного питання виглядають абсурдними.

Її звинувачують в систематичному порушенні законодавства України, але реальних фактів порушень не призводять. Ті аргументи, які перераховані в додатку до проекту рішення виглядають просто смішними, і абсолютно не тягнуть на порушення закону.

Члени громадської ради навіть не розглядають озвучені під час засідання факти фальсифікації голосів депутатів, які підтримали внесення питання на сесію. Нехай цим займаються правоохоронні органи.
Членам громадської ради не бачать в представлених аргументах порушень з боку секретаря ради, вони надумані і висмоктані з пальця. Якщо за такі "порушення" відправляти у відставку секретаря, то вже давно потрібно було звільнити переважну більшість депутатів, які займають керівні посади в міськвиконкомі і очолюють комунальні підприємства (таких горе керівників чимало серед самих підписантів).

Сам проект рішення є відверто політичним і має на меті виключно досягнення особистих інтересів певних груп впливу в міській раді.

На думку членів громадської ради, за час виконання Оленою Урсуленко повноважень секретаря ради і члена виконкому, вона зарекомендувала себе професіоналом з відповідальною громадянською позицією, якісно виконують свої професійні обов'язки. Вона завжди реагує на запити представників громади і активної громадськості, будує позитивний діалог і керується в своїх рішеннях виключно нормами закону і інтересами жителів міста.

Виходячи з усього вище сказаного, громадська рада пропонує:

1. Міському голові: перед голосуванням провести перекличку всіх депутатів, які поставили свої підписи під проектом рішення, що б уточнити, чи дійсно вони підписувалися під даним проектом рішення.

2. Депутатам міської ради, не ганьбити своє чесне ім'я, не брати бюлетень і не брати участь в голосуванні.

Джерело: Громадська рада при Херсонському міському голові

Читати