ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

За перше півріччя цього року в області приватизовано 9 об’єктів на суму понад 4 млн гривень

2020-07-28

За увесь 2019 рік відповідний показник склав 1,5 млн гривень. 
«Значне пожвавлення інвесторів у контексті можливої приватизації об’єктів державної власності на території Херсонської області ми спостерігаємо після інвестиційного форуму «Таврійські горизонти», який відбувся наприкінці квітня цього року в онлайн-форматі. Під час заходу було презентовано ряд об’єктів, які можуть бути приватизовані, і вони виявилися цікавими для інвесторів», – заявила на нараді, присвяченій питанням приватизації, начальниця Регіонального відділення Фонду державного майна в Херсонській області, АРК та м.Севастополі Галина Теслюк. 

Наразі триває робота з підготовки до передачі у приватні руки:
-  ЄМК «Скадовський морський порт»;
-  ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат»;
-  ПАТ «Херсонський завод «Судмаш»;
-  ЄМК ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство»;
-  санаторію «Гопри».
Регіональне відділення Фонду держмайна підготувало дорожні карти приватизації об’єктів, і наразі усі вони знаходяться на різних стадіях процедури. Але, як зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, говорити про конкретні терміни завершення приватизаційних процедур на сьогодні зарано. 

Народний депутат України Олексій Ковальов зазначив, що в області є позитивні приклади приватизації об’єктів державної власності. Зокрема, на завершальному етапі знаходиться процес передачі в приватну власність підприємства «Тепличне господарство» у м. Гола Пристань. Завдяки приватизації об’єкта вдалося отримати понад 1,6 млн гривень надходжень до бюджету. Загальний об’єм прямих інвестицій за умовами договору лише в цьому році має скласти понад 600 тис. доларів, у наступному – ще 1 млн. При цьому новий власник зобов’язався зберегти специфіку діяльності підприємства та забезпечити гідною заробітною платою його працівників.  

За даними Єдиного реєстру об’єктів державної власності, в Херсонській  області обліковується державне майно 50 органів управління, що перебуває на обліку 322 балансоутримувачів державного майна. Загалом на території області розташовано понад 21 тис. об’єктів державної власності.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати