ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Порушена цілісність України

Заява речниці Європейського Союзу щодо нещодавніх подій на Кримському півострові/

2020-07-29

Тривалі зусилля Російської Федерації з підриву суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи подальші спроби насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і міста Севастополь до складу Росії, є порушенням міжнародного права.

Нещодавня церемонія закладення двох десантних кораблів у Керчі є ще одним очевидним кроком у продовженні мілітаризації півострова, що чинить вагомий негативний вплив на регіональну безпеку в Чорному морі.

Ще однією причиною занепокоєння є останні обмеження свободи пересування для українських громадян до та з Кримського півострова. Доступ до материкової України та право на повернення до місця проживання повинні бути надані безумовно та не мають потребувати наявності російського паспорту.

Європейський Союз надалі очікує, що Росія припинить усі порушення міжнародного права на Кримському півострові. Євросоюз є непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України у межах її кордонів, визнаних міжнародною спільнотою.    

Джерело: Представництво Європейського Союзу в Україні

Читати