ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Милосердя

Херсонські інклюзивні практики визнані кращими в Україні

2020-09-09

З 4 по 6 вересня у м.Скадовську на базі дитячого оздоровчого табору ім. Ю. О. Гагаріна відбувся Фестиваль кращих інклюзивних практик «Україна без кордонів».

Захід відбувся за ініціативи Херсонської обласної організації підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» та фінансової підтримки Всеукраїнської благодійної організації «Даун Синдром» та АТ «Укрсиббанк» в рамках проєкту «Срібна монетка».

У фестивалі взяли участь понад 200 учасників, які представили 51 проєкт, що увійшли до фіналу Конкурсу «Кращі інклюзивні практики України - 2020».

Мета конкурсу  популяризувати досягнення у сфері соціальної інклюзії, досвід подолання соціального відчуження, а також ініціювати соціальні майданчики для обміну досвідом, можливостей для просування нових ідей, сучасних тенденцій в області розвитку інклюзивних практик України.

Дипломами І ступеня, символами фестивалю та цінними подарунками нагороджені проєкти: «Інклюзивна кав’ярня «Старе місто» (м. Луцьк), «Ти будеш собою пишатися!» (м. Херсон), «Спорт єднає» (м. Вінниця), «Музичне виховання дітей дошкільного віку як засіб соціалізації особистості в умовах сучасних викликів» (м. Вінниця), Соціально-інтерактивна вистава «Право Є?» за мотивами «Конвенції ООН про права людей з інвалідністю» (м. Київ), Група адаптивного кіокушин БуДо карате (м. Херсон).

Крім того, учасники фестивалю обмінялися досвідом під час майстер-класів, продемонстрували свої таланти у театральному, вокальному, хореографічному та ораторському мистецтві.

Довідка. Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини»  створена за ініціативою батьків, які виховують дітей з синдромом Дауна та зареєстрована 21 березня 2014 року, як громадська організація.

Автор: Анна Парфьонова

Читати