ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Право на інформацію

До Міжнародного дня доступу до інформації,Міністерство цифрової трансформації України запустило освітній серіал для державних службовців

2020-09-28

Освітній серіал має на меті підвищити рівень обізнаності державних службовців про законодавство про доступ до публічної інформації та кращі практики у цій сфері, аби запобігати порушенням. 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції підкреслила, що відповідальність за реалізацію права на доступ до публічної інформації несуть розпорядники інформації. «Інколи буває так, що у роботі державних службовців щось йде не за планом, тому стаються порушення щодо реалізації конституційного права людини на інформацію. Саме тому Мінцифри спільно з партнерами та провідними експертами з питань доступу до інформації презентують вашій увазі новий освітній серіал», — сказала Валерія Іонан. 

Манал Фоуані, заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні наголосила, що пандемія коронавірусного захворювання COVID-19 нагадала про важливість своєчасної та достовірної публічна інформація для забезпечення захисту та безпеки громадян. «Я вірю, що освітній серіал допоможе державним службовцям більш глибоко розуміти важливість доступу до публічної інформації та необхідність активно взаємодіяти з громадянами і що завдяки спільним зусиллям Міністерства цифрової трансформації, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та ПРООН, органи державної влади стануть ще більш прозорими, підзвітними та ефективними», — сказала Манал Фоуані. 

«Найважливіше, аби правильна публічна інформація потрапляла до людей у потрібний час, щоби вони могли вживати правильних поінформованих заходів задля суспільної користі»,  – додала Манал Фоуані.   

Освітній серіал є результатом стратегічного партнерства між Міністерством цифрової трансформації та ПРООН в Україні, яке має на меті посилити електронну демократію та покращити цифрову грамотність в Україні. Він був створений Міністерством цифрової трансформації за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Державного агентства України з питань державної служби та проєкту «Права людини для України», який впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії упродовж 2019–2023 років. 

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта. 

https://osvita.diia.gov.ua/courses/access-to-public-information 

Джерело: ПРООН в Україні

Читати