ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Місцеві вибори

Явка на виборах Херсонського міського голови на 13:00 склала 9,25%

2020-11-15

Із 256 тис. 639 осіб, внесених до списку виборців, проголосували 23 тис. 761 особа, станом на 13:00. Тому явка виборців становить 9,25%.

Найнижча явка у Корабельному районі Херсона – 7,8% (6947 осіб). У Суворовському районі відвідали виборчі дільниці 9,9% від загальної кількості виборців (9014 особи), у Дніпровському – 10,35% (7800 осіб). Таку інформацію спостерігачі ОПОРИ отримали від районних у місті Херсоні територіальних виборчих комісій.

Відповідно до частини 15 статті 248 Виборчого Кодексу України дільнична виборча комісія упродовж дня голосування забезпечує подання до усіх територіальних виборчих комісій з місцевих виборів, які організовуються та проводяться на цій дільниці, відомостей про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчій дільниці, у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією.

Також, біля кількох виборчих дільниць спостерігачі ОПОРИ зафіксували осіб, які проводять опитування з елементами агітації.

Назва організації, яка зазначена на бейджах інтерв’юерів співзвучна з назвою політичної сили, від якої балотується один із кандидатів на посаду Херсонського міського голови.

На бейджах інтерв’юерів, які збирають дані для екзит-полів, написана назва громадської організації «Регіональна платформа «Нам тут жити!». Таку ж назву має політична партія «Нам тут жити!», яка є суб’єктом висування кандидата на посаду міського голови Херсона Ігоря Колихаєва. За даними сайту YouControl Ігор Колихаєв є одним із засновників цієї громадської організації.

Після зауваження спостерігачів ОПОРИ та звернення до організаторів опитування з бейджів прибрали назву організації.

Автор: Євгеній Гладкий, координатор спостереження Громадянської мережі

Читати