ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Херсонська обласна державна адміністрація провела обговорення питань щодо зниження вартості комунальних тарифів

2021-01-14

З 1 січня 2021 року українська влада  ввела у дію значно підвищені тарифи на електрику та газ, що викликало суспільне обурення та спротив населення і бізнесу.

Херсонська обласна державна адміністрація організувала обговорення між представниками влади, громадськості та Херсонгазу питань, пов'язаних з підвишеннмя тарифів. 

Представники громадських організацій та політичних партій озвучили свої пропозиції щодо негайного зниження тарифів для населення та вимоги щодо системного вирішення питань тарифоутворення, яке постанивть заслін зловживанню газових та електро баронів монопольним становищем на ринку. 

Керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради  Юрій Соболевський повідомив, що планується проведення позачергової сесії ради 21-го січня.

"Ми зобов’язані врахувати думку якнайбільшої кількості жителів нашої області. Нам потрібен час, аби зібрати всі проєкти звернень (від органів місцевого самоврядування, громадських організацій, жителів області), опрацювати їх та винести до сесійної зали." - заявив Юрій Соболевський.

Також він додав, що впевнений, що 21-го січня обласні депутати підтримають опрацьоване звернення для врегулювання тарифного питання та недопущення подібної ситуації в майбутньому.

В.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації С. Козир пообіцяв підготувати та направити листа до Прем’єр-міністра України,  в якому будуть викладені пропозиції громадськості та влади Херсонщини. 

Автор: Анна Парфьонова

Читати