ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Влада не чує малих підприємців, а також перевізників і дачників. Перед херсонською мерією все гарячіше.

2021-02-26

Мітинг підприємців з різних ринкових містечків Херсона відбувся перед проведенням сесії Херсонської міської ради.

Мітингарі   на своїх плакатах вимагали: «Оставьте рынки в покое, в городе масса глобальных проблем», «Ламати не будувати, руки геть від наших робочих місць!»

Збурення малих підприємців викликали чутки про знесення ринкових містечок, що залишить багатьох з них без засобів існування. Крім того, обурення викликало депутатське рішення  про продовження строків оренди  для ринкових містечок  тільки на 2 роки. Підприємцям, які були присутні на засіданні земельної комісії, навіть не дали слово.

На вимогу учасників мітингу, які в іншому випадку погрожували перекрити проспект Ушакова, вийшов міський голова Ігор Колихаєв, який заявив «Я хочу, чтобы рынки работали в рамках закона. Ни больше, ни  меньше.».

Головною вимогою підприємців до міського голови було продовження оренди ринкових місць на п’ять років.

Мітинг підприємців в Херсоні

Мер запропонував підприємцям створити ініціативну групу, яка має взяти участь у розробці дорожньої карти вирішення тих проблем, які хвилюють підприємців і владу.

Одночасно, зі своїми вимогами до мерії  вийшли  дачники та перевізники, які вже кілька років поспіль потерпають від намагання влади закрити старий причал, з якого відбуваються перевезення  пасажирів на дачі.

Дачники прийняли резолюцію, яку вони хотіли озвучити перед депутатами, але слово представникам ініціативної групи не було надано.  

Резолюція мітингу буде направлена до органів влади у понеділок.

Резолюція мітингу дачників та перевізників

Натомість, депутати на сесії, всупереч вимогам громади, уже узаконили своїм рішенням виділення земельної ділянки водного фонду під скандальний причал у Гідропарку, яке збудувало, не питаючи думки громади, комунальне підприємство «Гарантія» .

 

 

Автор: Анна Парфьонова

Читати