ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

В Херсоні відкрили виставку “Фермер-2021” та обговорили перспективи бджільництва

2021-03-03

У рамках виставки “Фермер-2021” пройшов семінар “Розвиток галузі бджільництва - дієвий алгоритм взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади”, на якому обговорити перспективи та проблематику розвитку бджільництва на Херсонщині.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій зазначив, що наразі на рівні Міністерства економіки формуються та відпрацьовуються зміни до Закону “Про бджільництво”, основні ідеї якого - дерегуляція господарської діяльності та розширення кола суб’єктів, які мають права займатися бджільництвом. 

Сьогодні ми з вами маємо напрацювати пропозиції до цього Закону, які пізніше розглядатиме Мінекономіки. Я переконаний, що ніхто краще вас не знає, що потрібно для розвитку бджолярства на Херсонщині”, - звернувся до присутніх Дмитро Бутрій. 

Крім цього, розглядається й можливість фінансової підтримки бджолярів. Наприклад, того року бджолярі Херсонщини отримали у рамках програми розвитку бджільництва 6,1 млн грн. Цьогоріч також заплановано надання цієї допомоги. Її суму найближчими днями має визначити аграрний комітет Верховної Ради.

Учасники заходу, які займаються бджолярством, зазначили, що актуальним залишається питання налагодження відносин між бджолярами та аграрним сектором. За їх словами, через те, що фермери обробляють поля небезпечними хімікатами гинуть бджоли.  

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація

Читати