ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Обласна рада виділила 450 тис. грн на ліквідацію наслідків буревію в Асканії-Новій

2021-06-18

Кошти, виділені з обласного бюджету територіальній громаді, підуть на поточний ремонт даху та покрівлі лікарні в Асканії-Новій.

Нагадаємо, що надзвичайна ситуація внаслідок буревію в Асканії-Новій сталась 16-17 травня. Стихія завдала значних збитків об’єктам соціальної інфраструктури: було зірвано покрівлі та перекриття дахів будинків, господарських споруд, вибито вікна в кількох багатоповерхівках та КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини». Окрім того, в селищі пошкоджено кілька ліній електропередач, повалено дерева у дендрологічному парку тощо.

Також, 414 800,00 грн виділено з обласного бюджету на проведення зборів 124-ої окремої бригади територіальної оборони в Херсонській області.

Вони відбудуться вже у липні. Заплановано, що військовослужбовці вдосконалюватимуть навички стрілецької, тактичної, військово-інженерної та медичної підготовки. А також відпрацьовуватимуть зв’язок і обмін інформацією між системами управління, підвищать навички щодо захисту нашої території, об’єктів, комунікацій, налагодять взаємодію з іншими складовими сектору безпеки.

Впродовж навчальних зборів військовослужбовці будуть залучені до патрулювання блокпостів, населених пунктів разом із військовослужбовцями Національної Гвардії України, охоронятимуть стратегічні об’єкти і адміністративні будівлі тощо.

Нагадаємо, на проведення позапланових навчань з територіальної оборони, що відбулися у квітні 2021 року, обласні депутати виділили 2,5 млн грн.

Автор: Анна Парфьонова

Читати