ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

В Херсоні відбулася третя частина акції “ХЕРСОН’Є” зі створення майстер-плану міста

2021-09-11

Головними учасниками акції “ХЕРСОН’Є” були діти. Херсонська малеча зображала «місто своєї мрії», використовуючи величезний банер-розмальовку.

Як розповів головний архітектор міста Ігор Юрчак, на основі напрацювань цієї нестандартної акції, будуть вноситися зміни до генерального плану міста.

«Я б хотів, щоб ми побачили місто очима дітей. Щоб дітлахи додали якихось своїх пропозиції, адже вони бачать місто зовсім іншими очима, не так як ми. Тому, можливо, ось звідси якісь перлини ми й візьмемо до генплану Херсона» – розповів Юрчак.

Необхідність залучення херсонців до розробки вкрай важливого документу полягає в тому, що у роботі над ним необхідно орієнтуватися на шість основних напрямків: житлова забудова, рекреаційна, транспортна, соціальна (школи, дитячі садочки, лікарні) та історична сфери. І саме спільна робота містян, фахівців та влади можуть дати максимальний результат у розробці генплану Херсона, основна мета якого – розбудова цікавого, комфортного міста для його жителів та гостей.

Для того, щоб зібрати безцінні ідеї та пропозиції, акція “ХЕРСОН’Є” проводилась в три етапи. Під час першого відбувалися напрацювання по SWOT-аналізу, який був сформований фахівцями та поважними людьми міста 28 серпня. У другому етапі брали участь архітектори й містобудівники Херсона, які в ході активних обговорень сформували своє бачення змін до генплану. І вже третій, фінальний етап – це розмальовка генплану дітьми, які зобразили своє бачення «міста своєї мрії».

За словами Ігоря Юрчака, перші результати акції “ХЕРСОН’Є” будуть закумульовані та  продемонстровані херсонцям на святкових майданчиках у День міста Херсона.

Автор: Херсонська міська рада

Читати