ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

У Дніпро випустили більше ста тисяч екземплярів цінних видів риби

2021-10-07

7 жовтня відбувся черговий етап зариблення пониззя Дніпра в районі затону «Нібулон» м. Гола Пристань. До водойми випустили близько 140 тисяч екземплярів цінних видів риби. Це короп, білий та строкатий толстолоб, білий амур.

Зарибок вирощений за рахунок державних коштів ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб».

Сьогодні держава працює над відновленням водних біоресурсів. За словами директора ДУ «Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб» Юрія Ковальова, у цьому році підприємство має виростити та випустити до водойм більше 13 млн осіб.

«Завдяки стабільному фінансуванню від держави ми плануємо завершити роботу до середини листопада. І навіть перевиконати затверджений план з вирощування та випуску малька рослиноїдних видів риб та коропа з метою підтримання біологічного різноманіття різновікових груп молоді та дотримання екологічних стандартів щодо біологічної меліорації в зв’язку з потенційним зростання водоростей та заростанням водойм нашої області», – наголосив Юрій Ковальов.

Як відомо, товстолоб і білий амур є природними біомеліораторами, які очищають водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, зменшуючи цвітіння води і заростання акваторії.

Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області, Державної екологічної інспекції у Херсонській області та рибоохоронного патруля.

Джерело: Херсонська обласна рада

Читати