ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Стартував тиждень медійної та інформаційної грамотності

2021-10-24

Щорічне святкування Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності – це можливість акцентувати увагу на питаннях медійної освіти, її покращення, а також вміння користуватися інформацією особливо в умовах гібридної війни.

В Україні діє національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр”. Він був заснований у 2021 році.
Онлайн-платформа проєкту має на меті об’єднати найкращі рішення та матеріали, що реалізуються державними органами влади, громадськими ініціативами, міжнародними партнерами та медіаспільнотою.
 
Для довідки:

Ме́діагра́мотність, медійна грамотність — рівень медіакультури, досягнений медіаосвітою, що стосується вміння користуватися інформаційно-комунікативною технікою, виражати себе і спілкуватися за допомогою цих медіазасобів, свідомо сприймати і критично тлумачити інформацію, відділяти реальність від її віртуальної симуляції — розуміти реальність, сконструйовану медіаджерелами, осмислювати владні стосунки, міфи і типи контролю, які вони культивують[1]. Чинниками медіаграмотності є сукупність знань, навичок та умінь, які дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати повідомлення різних жанрів і форм для різних типів медіа, а також розуміти й аналізувати складні процеси функціонування медіа в суспільстві, та їхній вплив

Джерело: Херсонської ОДА

Читати