ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

В Україні визначили найбільш прозорі компанії за показниками корпоративного управління та КСВ

2021-12-05

Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) та Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) провели оцінку українських компаній за показниками прозорості у системі корпоративного управління та корпоративної соціальної відповідальності. Результати дослідження вони озвучили під час презентації ESG Індексу прозорості компаній України 2020 року.

Список очолили п'ять державних та п'ять приватних компаній із найбільших платників податків України.

Центр "Розвиток КСВ" реалізує дослідження вже сім років поспіль. Цього року експерти проаналізували публічну інформацію за 2020 рік із 56 сайтів українських компаній, які увійшли до 50 найбільших платників податків, а також добровільно приєдналися до оцінки.

Зокрема, увагу звертали на результати їхньої діяльності у таких сферах, як корпоративне управління, права людини, трудові відносини, довкілля, відносини зі споживачами, чесні операційні практики, робота з громадами, звітність компанії, навігація сайту та його доступність.

У першу десятку найбільш прозорих потрапили п'ять державних та п'ять приватних компаній із найбільших платників податків України: "ВФ Україна" (мобільний оператор Vodafone), "Перший український міжнародний банк", група "ДТЕК", "Укргазбанк", "Кока-Кола Беверіджіз Україна Лімітед" ", НАЕК "Енергоатом", "МХП", НЕК "Укргідроенерго", "Укрзалізниця" та НАК "Нафтогаз України".

За словами голови правління Центру «Розвиток КСВ» Марини Саприкіної, драйвери, які підштовхують українські компанії до ширшого впровадження ESG факторів у своїй діяльності, – це нові тренди у корпоративному світі в ЄС та сприйняття молодим поколінням працівників, для яких високі екологічні та соціальні стандарти Корпоративне управління є головними при виборі місця роботи. На ці стандарти також дедалі більше орієнтуються клієнти та партнери компаній.

"Рівень прозорості українських компаній поступово зростає. Так, середній рівень розкриття інформації компаній України за показниками ESG становить у соціальних аспектах 26,4%, в екологічних – 36,6%, у корпоративному управлінні – 27,7%", – зазначила вона.

Раніше Центр «Розвиток КСВ» зробив перший в Україні рейтинг компаній, дружніх сім'ям.

Джерело: https://mind.ua/

Читати