ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Херсонці - херсонцям: у Чернівцях запрацює Центр допомоги переселенцям з Херсонщини

2022-07-29

Це питання тимчасово виконуюча повноваження Херсонського міського голови Галина Лугова обговорила під час зустрічі з міським головою Чернівців Романом Клічуком.

Також до зустрічі долучились голова Корабельної у місті Херсоні ради Наталя Чорненька, її заступник Станіслав Лесюк і депутат Херсонської міської ради Олександр Ложичев.
Говорили про те, як місто протистоїть окупантам та в яких умовах незламні мешканці продовжують відстоювати Українське місто.
Роман Клічук розповів колегам, як Чернівці долучилися до прихистку і допомоги вимушено переселеним українцям з півдня держави.
Зокрема, представники Херсонської міської ради відвідали один з прихистків, де проживають херсонці. Там наразі перебувають 50 людей.
- Хочемо подякувати міській владі Чернівців за ту допомогу, яку вони надають людям, які виїхали з окупованої Херсонщини. Ми побачили, що волонтери та влада роблять все можливе, аби створити для людей гідні умови. Також планується відкрити у Чернівцях центр допомоги переселенцям з Херсонської області. Тут надаватимуть гуманітарну, юридичну допомогу та посприяють із пошуком роботи. Роботу Центру координуватимуть депутат міської ради Олександр Ложичев таголови Корабельної у місті Херсоні ради Станіслав Лесюк. Бо херсонці мають допомагати один одному. Разом - ми сильні! - зазначає Галина Лугова.

Джерело: Херсонська міська рада

Читати