ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

У Херсоні поліція викриває колаборантів та фіксує масові факти мародерства військовими рф

2022-09-10

Поліція відкрила 20 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних військовими рф на території Херсонської області.
Так, у обласному центрі місцева жителька пішла на співпрацю з ворогом і добровільно обійняла запропоновану окупаційною владою посаду «директора служби зайнятості Херсонської області». Тепер колаборантка агітує жителів Херсона співпрацювати з представниками країни-агресора в захоплених ними ж установах. Також викрито ряд колаборантів із числа посадових осіб пенітенціарних установ міста й област

У Херсоні на вулиці Кримській представники військових формувань рф вчинили мародерство в багатоквартирному будинку. Окупанти пошкодили вхідні двері та під приводом проведення обшуків винесли з квартир все майно, яке завантажили на КАМАЗи, БТР і вивезли в невідомому напрямку. До поліції надійшло уже 7 заяв від власників помешкань. Вони повідомили, що після візиту військовослужбовців рф із квартир зникли всі меблі та побутова техніка, а те, що не забрали, окупанти знищили.
???? Представники силових структур рф захопили та взяли під свій контроль приміщення та службовий автотранспорт служби з надзвичайних ситуацій. Працівників, які були на чергуванні, погрозами примусили покинути робочі місця. Нині рятувальники не мають доступу до службових приміщень та не можуть виконувати свої функції.
???? ворожа армія не припиняє обстріли сіл Бериславського району, де зафіксовані пошкодження та руйнування будинків, уламками снарядів поранено місцевих жителів.
???? У Чорнобаївці, Каховці та Скадовському районі озброєні військовослужбовці рф захопили в полон чотирьох чоловіків. Нині місцезнаходження викрадених невідоме.
Поліція фіксує та збирає інформацію про всі злочини, вчинені військовослужбовцями рф на території області.
Проводиться великий обсяг роботи, де це можливо, оглядаються місця подій, вилучаються речові докази, опитуються потерпілі та свідки, призначаються відповідні експертизи. Кожен військовий злочинець має понести покарання.
 

Автор: Херонська міська рада

Читати