ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Перший крок для солідарного партнерства зроблено - місто-побратим Бонн розпочало перемовини з Херсоном

2023-02-27

Встановлення партнерських відносин з німецьким містом Бонн почалося ще у грудні минулого року із листування начальника Херсонської міської військової адміністрації Галини Лугової з мером міста Катею Дернер, після якого налагоджено тісні зв’язки між представниками Департаментів економіки міської ради міста Херсона та Бонна.

А сьогодні Галина Лугова провела вже перші результативні онлайн перемовини з представниками німецького міста Бонн в рамках німецько - української співпраці та встановлення побратимства поміж нашими містами.
Так, на зустрічі очільниця Херсона розповіла про жахливі наслідки російського вторгнення, життя міста та супротив його мешканців в окупації, знищення критичної інфраструктури загарбниками під час втечі, про постійний терор окупантів, рясні щоденні обстріли, руйнацію та пошкодження будівель та жертви серед мирного населення, які, на жаль, невпинно збільшуються щодня.
До відеоспілкування разом з Галиною Луговою долучилися координатори проекту ENGAGEMENT GLOBAL gGmbH Ольга Демидова та Артем Садомов, а також представники відділу міжнародних справ і глобального сталого розвитку Стефан Вагнер, Маркус Ґоел, Маша Гервін та інші.
Галина Лугова зазначила, що іноземні партнери готові долучитися до вирішення проблем ЖКГ громади: «Це безпосередньо обґрунтована позиція щодо надання допомоги у вирішенні проблематики забезпечення пасажирським транспортом та спеціалізованою технікою, а також в подальшому щодо надання допомоги у спеціалістах у напрямку будівництва».
Надалі планується продовження партнерських зустрічей Галини Лугової з представниками міста Бонн, де буде вже детально узгоджено перелік необхідної допомоги у відновленні Херсона, а також визначено подальший формат співпраці.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Джерело: Херсонська міська рада

Читати