ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Японія та ПРООН передали 77 потужних генераторів для підтримки об’єктів критичної інфраструктури

2023-04-23

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні у партнерстві з Урядом Японії оголосила про поставку 77 потужних генераторів (410 кВт, 292 кВт і 160 кВт) представникам Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей. Обладнання забезпечить безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури, таких як лікарні, навчальні заклади, водоочисні та каналізаційні споруди, а також системи теплопостачання.

Оскільки майже половину енергетичної інфраструктури країни було зруйновано в результаті російських атак, запобігання енергетичній кризі має вирішальне значення для відновлення України. За фінансування Уряду Японії ПРООН закуповує спеціальне енергетичне обладнання для забезпечення безперебійного електропостачання. Сьогодні представникам Київської області було передано п’ять генераторів, а невдовзі обладнання буде доставлено громадам по всій країні.

 

Ця допомага є складовою великої роботи над зміцненням енергетичного сектору України, яка також включає закупівлю 5 високовольтних автотрансформаторів для забезпечення електропостачання 4.5 мільйонам людей, газової турбіни для виробництва електроенергії в Києві, та понад 1,000 генераторів і блоків живлення для підтримки шкіл, лікарень, пожежних і поліцейських відділень по всій країні.

 

Виступаючи на церемонії передачі, Кунінорі Мацуда, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, сказав, що Японія підтримує Україну і буде підтримувати її, скільки це буде потрібно. «Я сподіваюся, що ці 77 потужних генераторів, які ми сьогодні доставили в Київську область, а також у дванадцять інших областей України, допоможуть українській енергетиці стати максимально стійкою до початку наступного опалювального сезону, – сказав він. – Генератори є символом співчуття, дружби та підтримки з боку народу Японії».

 

Яко Сільє, Постійний представник ПРООН в Україні, зазначив, що ПРООН підтримує зусилля Уряду України щодо забезпечення безперебійного електропостачання. «Згідно з нашою останньою Оцінкою завданої шкоди енергосектору в Україні, на аварійний ремонт терміново потрібно виділити щонайменше 1.2 мільярда доларів США, – сказав він. – Разом із щедрою підтримкою Уряду Японії ми знаходимо негайні рішення для надзвичайних ситуацій, а також довгострокові рішення для вирішення проблеми».

 

Олександр Бутенко, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України подякував партнерам за системну та послідовну підтримку українського народу. «Ми високо цінуємо зусилля світу у підтримці нашої країни в боротьбі з російською агресією. Поки триває війна ми спільно працюємо над відновленням інфраструктури там, де це можливо, щоб забезпечити необхідними умовами цивільне населення та оборонців, підтримати економіку». 

 

На церемонії передачі заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко зазначив, що представники місцевої влади вже працюють над підготовкою до наступного опалювального сезону, розглядаючи різні сценарії. «Війна в Україні навчила нас бути завжди готовими, швидко реагувати на виклики та забезпечувати потреби населення, – сказав він. – Ми цінуємо, що міжнародні партнери підтримують нас на цьому шляху, розуміють важливість стратегічної готовності та потреби забезпечення альтернативних джерел енергії в таких великих масштабах і кількостях».

Джерело: ПРООН в Україні,

Читати