ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Малі підприємці Херсонщини з руху SAVEФОП провели мітинг проти запровадженого владою з 8 січня карантину (Lock Down)

2021-01-08

Підприємці висловили своє обурення тим фактом, що ніхто з влади  не вийшов до них і не поспілкувався щодо варіантів вирішення тих актуальних проблем, які хвилюють малий бізнес Херсонщини. Це при тому, що і міська, і обласна влада були вчасно проінформована про проведення мітингу.

Ну думку підприємців, багато рішень, які приймає влада щодо карантинних обмежень,  протирічать Конституції та знищують малий бізнес.

Також, з середини 2020 року, рух #SAVEФОП продовжує боротися проти драконівських законів, прийнятих владою, наприкінці 2019 року, щодо фіскалізації  роботи малих та мікро підприємців (ФОП).  Ці закони ставлять малий бізнес на межу виживання.

В той же час, на думку протестуючих, великий бізнес лобіює і добиваються прийняття законів на свою користь. Були наведені приклади прийняття законів, які на 15 років звільняють великих інвесторів від податків на прибуток, в той час, як фіскальний тиск на малих підприємців безпрецедентно підвищується.  

Багато підприємців висловлювали думку про необхідінсть більш широкого об’єднання зусиль з громадськими об’єднаннями, вчителями, лікарями. Підприємець та громадський діяч Борис Романченко проінформував присутніх про підтримку руху #SAVEФОП з боку Форуму «Синергія Херсона».  

Підприємці на мітингу обговорювали питання подальших дій щодо спротиву урядовій політиці знищення малого підприємництва та зібрали підписи на підтримку їхніх вимог про відміну карантину.  

 

Матеріали по  темі:

Форум синергії Херсона заявляє - Влада має вести відповідальний діалог з підприємцями та не порушувати права людини

#SAVEФОП – ЗАХИСТИТИ СЕБЕ ТА ЗМІНИТИ НА КРАЩЕ КРАЇНУ   

 

 

Автор: Анна Парфьонова

Читати